از سالیان پیشین انسان های اولیه از زبان نشانه ها و علائم که امروز آن را زبان بدن می نامیم به برقراری ارتباط می پرداختند و سالیان بعد با بوجود آمدن عصر کشاورزی بشر برای حفظ زمین و مرزهای خود پارافراتر نهاد و از ارتباطات غیرکلامی به ارتباط کلامی رسید.
چون انگیزه خوبی داشت که اورا به این تکامل سوق دهد و همچنین در نوشته هاو تاریخ هزار تا سه هزار سال پیش از کورش کبیر گرفته که با منشور حقوق بشر خود عدالت خواهی و صلح طلبی خودرابه جهانیان نشان داد و شاهنامه فردوسی که در رجزخوانی های حماسی اوج سخنوری و ارتباط با دنیای انسانی را می بینیم
سال های بسیاری گذشت تا با وارد شدن به دنیای صنعتی و کارخانجات صنعتی انسان ها وارد دنیای تازه ای از ارتباطات شدند و این صنعتی شدن لزوم برقراری ارتباط بیشتر را آشکار نمود.
ارتباط سالم و موثر همان تعامل بادیگران است بدون اینکه تغییر عقیده بدهیم ویا دچار تغییر شخصیت بشویم بتوانیم درکنار دیگران رشد و پیشرفت کنیم زن و شوهرهایی که تحت تاثیرهم و خیلی شبیه هم شدند و یا کسانی که ازهم خیلی دور شده اند ارتباط مناسبی برقرار نکرده اند.
یکی از عواملی که جلوی برقراری ارتباط را می گیرد ترس است ترس از شکست ترس یک رابطه ، ترس از ضعفهایمان ترس از قضاوت و… بسیاری از اوقات از اینکه نمیتوانیم خودمان را ثابت کنیم و یا ابراز وجود نماییم در عذابیم و در اثر این ضعف، به راحتی نادیده گرفته شده و به حقمان نمی رسیم.چاره چیست؟ چرا توسط همکار، دوست ومدیر مان دیده نمی شویم؟چرا محصولمان خوب به فروش نمی رسد؟چرا در کسب و کارمان موفق نیستیم و چرا نمی توانیم در شرایط کار و زندگی مان تغییری ایجاد کنیم.
خیلی از اوقات می بینیم که در تغییر نگرش و عملکرد مردم و متقاعد سازی آنها نیز مشکل داریم .مشکل اصلی از کجاست؟آیا با ایجاد ترس و تهدید می توانیم موثر باشیم؟
به نظر شما مدیری که مدام برای افزایش فروش شرکت ،کارکنانش را به این صورت تحت فشار بگذارد که :درصورت کاهش فروش از حقوقتان کم خواهد شد!. یا پدر و مادری که فرزند خود را برای گرفتن نمره ۲۰ و یا قبولی در مدرسه تیز هوشان تحت فشار بگذارند در برقراری ارتباط موثر موفق بوده اند؟ یا اصلا توانستند ارتباطی برقرارکنندهرچند ناموثر؟ مهمترین دلیل این ضعفها این است که ارتباط خوب و موثری برقرار نکردیم تا موجبات جلب رضایت خانواده ،جامعه، مدیر و همکار رافراهم آوریم.
به مجموعه اصول و راهکارهایی که منجر به برقراری ارتباط و تعامل موثربین افراد می شود ارتباط موثر گویند.
4 پاسخ
سلام استاد عزیز مطالبتون عالی بود استفاده کردیم ممنون
بسیار کاربردى بود استاد ممنون
احسان مهدى نژاد
سلام و روز بخیر
مقالات ارایه شده بسیار خوب و کاربردی بود
خداقوت میگم و آرزوی موفقیت روز افزون برای شما دارم
سلام.
من یکی از خوانندگان دائمی وب سایت تان هستم و از خواندن مطالب سایت شما استفاده می کنم.
در صورت امکان مطالب بیشتری روی سایت قرار دهید. من عاشق خواندن مطالب وب سایت شما هستم.